03-2022 Bijeenkomst Platform Oeganda

Dat inwoners uit de gemeente Land van Cuijk over de grenzen kijken, is al lang bekend. Veel goede doelen zijn wereldwijd actief. En de gemeentelijke koepelorganisaties SOB en OSSA organiseren regelmatig bijeenkomsten voor en door deze initiatieven. Maar ook biedt Van der Valk Hotel Cuijk plaats aan het Platform Oeganda. In een hybride bijeenkomst kwamen zaterdag 19 maart zo’n 20 organisaties uit heel Nederland samen om te praten over hun inzet. Niet alleen over hun successen, maar ook over de vele leermomenten.

Het Platform Oeganda wordt 2 keer per jaar georganiseerd. Telkens in het Van der Valk Hotel Cuijk, die deze initiatieven omarmen. En telkens wordt er gesproken over een specifiek onderwerp. Dit keer presenteerde Imke Straaten haar voorlopige resultaten van haar gesprekken met lokale partnerorganisaties in Oeganda. Zij is adviseur bij Wilde Ganzen en zij is in het kader van het jongerenprogramma YEP een jaar in Oeganda. Een jaar waarin zij vooral luistert. En leert.

En dat doen de deelnemers aan dit platform ook. Leren over gemeenschapsparticipatie, eigenaarschap en zelfredzaamheid. Thema’s die ook in het Land van Cuijk spelen. Alleen al in Land van Cuijk zetten 3 organisaties zich in voor kansengelijkheid in Oeganda. Sommige deelnemers deden mee vanuit huis of hun verblijf in Oeganda, anderen waren naar Cuijk afgereisd.

Bijeenkomst Platform Oeganda
top