14-03-2018 Lezing over voedselzekerheid

In het kader van “Kennismakers” organiseren we in samenwerking met de Bibliotheek en met ondersteuning van de Wereldwinkel en de Gemeentelijke Fairtrade werkgroep een lezing met als titel : “Nederlandse bijdrage aan Voedselzekerheid: tussen Hulp en Handel”.
Datum: woensdag 14 maart 2018. Aanvang 20.00 u.  Kaarten kosten € 2,50.

De lezing zal worden verzorgd door  dhr. Jeroen Rijniers.
Hij is senior beleidsmedewerker bij de Directie Inclusieve Groene Groei van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en daar betrokken bij de Nederlandse inzet op het thema Voedselzekerheid.

Korte samenvatting:
Nederland is, als tweede exporteur van agrarische producten, een wereldspeler op het gebied van landbouw en voedsel. Nederland zet ook al decennia in op het ondersteunen van voedselzekerheid, landbouw en rurale ontwikkeling in Afrika, Azië en Latijns Amerika. Sinds 2010 is het beleid van de overheid gericht op het verbinden van beide, handel en hulp, de afgelopen jaren onder één Ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BHOS). Hoe draagt Nederland via het BHOS-beleid bij aan wereldwijde voedselzekerheid? Wat zijn de concrete resultaten? Maken we nu meer verschil dan vroeger?  Aanmelden.

top