Stichting Mama and Me Uganda

Stichting Mama and Me Uganda

logo mama and meOntstaan en organisatie
Stichting Mama and Me Uganda is in 2014 opgericht door de Beugense Diede Martens. Zij wordt ondersteund door bestuursleden uit Beugen, Boxmeer en Gennep en enkele vrijwilligers uit Nederland die “De Mama and Me vrijwilligersclub” vormen.

In Oeganda wordt het project gerund door twee social workers.
Zij worden bij hun werkzaamheden ondersteund door een kinderleidster. Dagelijks zijn er ook drie moeders werkzaam als babysitter.

We vinden het heel belangrijk dat het project draaiende kan worden gehouden door de lokale bevolking, met financiële steun vanuit Nederland.

Doelgroep en regio
De kern van het project is het Mama and Me babysitter centre in de sloppenwijk Masese (Jinja, Oeganda). Hier worden dagelijks zo’n 25 kinderen uit de wijk in de leeftijd van 0-5 jaar opgevangen en verzorgd door een aantal babysitters. Dit babysitterproject biedt de moeders van de kinderen een inkomen en de kinderen krijgen er aandacht, voeding en indien nodig medische zorg. De oudere kinderen gaan naar school middels Mama and Me sponsorship en ook de moeders krijgen toegang tot (vak)scholing. Hierdoor krijgen zij meer kansen voor financiële zekerheid in de toekomst. Doel is om de kinderen, ondanks de heersende armoede, daar te houden waar ze horen: bij hun mama!

Raakvlakken met de Gemeente Boxmeer

  • Het project is een initiatief van Diede Martens uit Beugen,
  • Mama and Me werkt samen met andere projecten in de regio, bijv. ‘Beugen Doelt’. Een deel van de opbrengst van de jaarlijkse actie is in 2015, 2016 en 2017 naar de stichting Mama and Me Uganda gegaan.
  • Er zijn enkele instanties (bijv. serviceclub, bedrijven, donateurs en andere betrokkenen) uit de regio die het project ondersteunen.
  • Stichting Mama and Me Uganda heeft ‘Platform Oeganda’ opgericht, een platform waarbinnen stichtingen uit de regio die actief zijn in Oeganda bij elkaar komen om kennis en ervaringen te delen.
  • Deelname aan SOB.

mamma and me

Behaalde resultaten en meer informatie
Voor meer informatie: www.mamaandmeuganda.com en www.facebook.com/mamaandmeuganda

Op https://vimeo.com/190676080 is een kort filmpje te zien, in 2016 gemaakt door een Beugense documentairemaakster, over ‘Een dag in het Mama and Me babysitter centre’.

 

top